Omschrijving

Wonen te midden van de landerijen in Nijbroek? Plan 26 biedt u deze kans!

Wij bieden u deze hoekwoning op Plan 26 te Nijbroek aan. Het betreft de westelijke hoekwoning uit een blok van 4 schuurwoningen. Beide hoekwoningen worden te koop aangeboden.

Deze woning beschikt over een gebruiksoppervlak van 111 m² en is gelegen op een kavel van circa 600 m². Op de eerste verdieping zijn 2 slaapkamers, een badkamer en een overige ruimte die mogelijk als slaapplek dienst kan doen, de tweede verdieping is middels een vlizo trap te bereiken, hier is voldoende bergruimte. De woning wordt casco opgeleverd. De gevels worden afgewerkt met verticale houten gevel beplating, de kozijnen bestaan uit thermisch verduurzaamd Fraké, onbehandeld en onderhoudsvrij, en voorzien van HR++ glas. De woning wordt inclusief een warmtepomp en WTW systeem geplaatst. De zonnepanelen voor de 4 schuurwoningen worden geclusterd aan de overzijde van het terrein.

Op het terrein, aan de noordzijde, wordt een royale kapschuur gerealiseerd. In deze schuur heeft elke woning een aparte berging met vliering en er zijn meerdere parkeerplaatsen. De kapschuur wordt in de stijl van de schuurwoningen gebouwd.

Plan 26
Plan 26 is gelegen in een bijzonder gebied tussen de dijken. Midden in de ontgonnen polder, vanuit de 14e eeuw, is het kleine dorp Nijbroek met circa 750 inwoners gelegen. Nijbroek is omgeven door vruchtbare landbouwgrond met meerdere boerderijen. Door de eeuwen heen heeft de polder grotendeels haar karakter behouden.

Wanneer u kiest voor Plan 26 komt u te wonen aan een gezamenlijk erf gesitueerd tussen de landerijen van Nijbroek. Natuur en mens komen hier samen. Op het erf wordt een vrijstaande hoofdwoning gebouwd, 4 schuurwoningen onder één dak (waarvan 2 koopwoningen en 2 huurwoningen) en een gedeelde kapschuur. Het project is onderdeel van een groter plan om de leefbaarheid en de biodiversiteit te vergroten op een terrein van totaal circa 7 ha.

De bewoners van de woningen wonen aan een gezamenlijk erf. Er wordt een nieuwe woon-leefomgeving met aandacht voor privacy en gezamenlijkheid gecreëerd. Samen met alle bewoners wordt het erf en de beplanting op het terrein onderhouden. De visie van de (nieuwe) Nijbroekers is hierin erg belangrijk. Het samen leven en wonen staat hierin centraal. Een vaste werkgroep van de Coöperatie Polder Nijbroek pakt gezamenlijk klussen op. Zo wordt ook de kapschuur in eigen beheer afgebouwd.

De toegangsweg tot de woningen wordt gevormd door een authentiek karrespoor. Een mooie entree voor wonen op het platteland. Daarnaast wordt het terrein ingedeeld met een poel, boomgaard en agrarische natuur. Ook worden de oorspronkelijke struweelhagen langs de percelen in ere hersteld. In de oude boomgaard, die uitgebreid wordt met diverse vruchtdragende bomen en struiken, wordt een ontmoetingsplek gerealiseerd. Ook komt er een wandelpad door de weilanden naar de achtergelegen Zeedijk.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.