Omschrijving

Zelf bouwen tussen de landerijen van Nijbroek? Plan 26 biedt u deze kans!

Wij bieden u een bouwkavel met bouwplan aan voor een vrijstaande schuurwoning op Plan 26 te Nijbroek. De kavel heeft een grootte van circa 1.980 m² en biedt de mogelijkheid tot het bouwen van een woning met bijgebouw. Er is een ontwerptekening voor het woonhuis aanwezig, deze is aan de presentatie toegevoegd. Er is een mogelijkheid om meer gronden bij te kopen.
De geschatte bouwkosten liggen tussen de € 650.000,- en € 800.000,-, dit is afhankelijk van het afwerkingsniveau.

Plan 26
Plan 26 is gelegen in een bijzonder gebied tussen de dijken. Midden in de ontgonnen polder, vanuit de 14e eeuw, is het kleine dorp Nijbroek met circa 750 inwoners gelegen. Nijbroek is omgeven door vruchtbare landbouwgrond met meerdere boerderijen. Door de eeuwen heen heeft de polder grotendeels haar karakter behouden.

Wanneer u kiest om te wonen op Plan 26 komt u te wonen op een gezamenlijk erf gesitueerd tussen de landerijen van Nijbroek. Natuur en mens komen hier samen. Op het erf wordt een vrijstaande hoofdwoning gebouwd, 4 schuurwoningen onder één dak (waarvan 2 koopwoningen en 2 huurwoningen) en een gedeelde kapschuur. Het project is onderdeel van een groter plan om de leefbaarheid en de biodiversiteit te vergroten op een terrein van totaal circa 7 ha.

De bewoners van de woningen wonen aan een gezamenlijk erf. Er wordt een nieuwe woon-leefomgeving met aandacht voor privacy en gezamenlijkheid gecreëerd. Samen met alle bewoners wordt het erf en de beplanting op het terrein onderhouden. De visie van de (nieuwe) Nijbroekers is hierin erg belangrijk. Het samen leven en wonen staat hierin centraal. Een vaste werkgroep zal gezamenlijk klussen oppakken. Zo wordt ook de kapschuur gezamenlijk afgebouwd.

De toegangsweg tot de woningen wordt aangelegd als een authentiek karrenspoor. Een mooie entree voor wonen op het platteland. Daarnaast wordt het terrein ingedeeld met een poel, boomgaard en agrarische natuur. Er wordt een een ontmoetingsplek gerealiseerd en een wandelpad door de weilanden.

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.