Omschrijving

Deze twee-onder-een-kapwoning staat aan een rustig hofje, nog geen anderhalve kilometer van het centrum van Apeldoorn. Met een grote oprit en een flinke garage bent u baas over eigen parkeerterrein. Het huis is efficiënt ingedeeld en heeft de charmes die horen bij een zadeldak.

De woning
Doordat de voordeur aan de zijkant van het huis is, komt u ongeveer in het midden het huis binnen. In de hal, waar marmoleum is gelegd, staat de open trap naar de bovenverdiepingen. Ook is hier de deur naar de meterkast en de deur naar het toilet. Deze toiletruimte heeft modern sanitair, met een fonteintje en een zwevend toilet. Via een glasdeur loopt u door naar de open leefruimte.

Hier ligt een solide eiken vloer. De wanden in deze ruimte zijn afgewerkt met spachtelputz. In de zithoek heeft de gezellige haard een centrale plek. De televisie (ter overname) is strak weggewerkt in een moderne wand. Door het grote raamoppervlak komt in deze woonkamer niet alleen veel licht binnen, u kijkt van hieruit ook prettig weg over het hofje naar buiten.

In de doorloop naar de keuken achter in het huis is ruim plek voor een zithoek waarvandaan u ook contact heeft met degene die eventueel in de keuken aan het werk is. Dat zorgt voor huiselijk onderling contact. Door het schiereiland heeft u ook kastruimte aan de kamerkant van de keuken. In de keuken zelf heeft u veel kastruimte en alles is bij de hand: een vierpits kookplaat, waarvan een pit een wokbrander is, een afzuigkap, koelkast, vriezer, vaatwasser en stoomoven.

1e verdieping
De trap naar boven komt uit op een overloop waar vier deuren zijn, naar drie slaapkamers en de badkamer. De grootste slaapkamer heeft vier rechte wanden. In deze kamer ligt vloerbedekking. Een andere slaapkamer is ook ruim en heeft een Velux dakraam in de schuine wand die zorgt voor licht en frisse lucht. De derde en kleinste kamer is zeker nog groot genoeg om als slaapkamer te gebruiken. Vensters in de zijgevel zorgen hier voor lichtinval en ventilatie.

De badkamer is luxe uitgevoerd in moderne kleuren en materialen en heeft zowel een duobad als een royale inloop(stort)douche. Hier hangen een zwevend toilet en een designradiator. De elektrische vloerverwarming maken het comfort helemaal compleet.

2e verdieping
De vaste trap naar boven leidt naar de open zolder die netjes is afgewerkt en nog mogelijkheden open houdt. Momenteel staan hier de wasmachine en –droger en de combiketel aangesloten. Deze verdieping is voorzien van vloerbedekking.

Buiten
Via de tuindeur in de keuken komt u in de besloten achtertuin op het zuiden. Hier ziet u ook hoe bijzonder diep de garage is. Met een terras direct aan het huis en een veranda op de achtergrens van de tuin, heeft u alle gelegenheid om buiten te leven – ook als het weer om wat beschutting vraagt. De veranda is een plaatje, warm afgetimmerd met red cedar planken.

De vrijstaande stenen garage heeft een extra roldeur die uitkomt in de tuin. Volop in de buitenlucht bezig zijn met uw hobby behoort hier dus ook tot de mogelijkheden. Als u dat wilt kunt u de ruimte van de garage optimaal gebruiken, omdat de oprit en de carport naast het huis er ook nog zijn.

Buurt
Dit hofje ligt in een buurt die tegen een oud-Apeldoornse wijk is aangebouwd. Dat geeft een sfeervol en divers karakter aan de directe omgeving. Het ligt bijzonder centraal tussen de gezelligheid van het stadscentrum en de jaren zeventig wijk Zevenhuizen, waar het Mheenpark recreatie en de winkelcentra de dagelijkse boodschappen bieden. Via de Deventerstraat en de ringweg bent u snel elders in Apeldoorn, dan wel op de A50 en de A1.

Wetenswaardigheden
• In 2015 werden in dit huis keuken, badkamer en toilet vernieuwd
• Een Remeha Aventa combiketel zorgt voor verwarming en warm water
• Een elektrisch zonnescherm zorgt buiten (aan de achterkant) en 2 screens aan de voorkant (begane grond) voor beschutting

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.