Omschrijving

Dit vrijstaande, karakteristieke woonhuis met heerlijke tuin voelt direct als een ‘thuis’. Het staat op een prachtige plek in het groene Apeldoorn-West. Het heeft een rijke geschiedenis, is meegegroeid met haar tijd en zit vol mogelijkheden voor de toekomst.

De woning
Vanaf de oprit aan de Balilaan gaat u via de achter-aanbouw het huis binnen. Daar loopt u door naar de grote, inpandige berging/hobbyruimte en naar de gezellige slaap/leef/werkkamer daarboven. Met kleine aanpassingen is hierboven ook een salon- of praktijkruimte te maken. Dubbele bewoning behoort ook tot de eventuele mogelijkheden. Loopt u verder de hal in, dan is daar de wc met closet en fontein en aan de overkant de deur naar de grote kelder (stahoogte!). In de gang is ook de deur naar een ruime inpandige (werk)kamer die grenst aan de zij-aanbouw die extra ruimtelijkheid geeft aan het huis.

In de sfeervolle woonkamer staat een bijzondere, grote leemkachel die in meerdere opzichten voor extra warmte zorgt. De centrale deur in de ruimte, die ooit de voordeur van het huis was, is hier een nostalgische sfeermaker. Via de eethoek aan de andere kant van de brede ruimte, loopt u de open, landelijke hoekkeuken in, compleet ingericht met inbouwapparatuur. De inductiekookplaat en oven hebben hun plek gevonden onder de schouw.

1e verdieping
Onder de gebroken kap van dit huis vindt u maar liefst vier sfeervolle slaapkamers, elk met een eikenhouten (lamelparket)vloer. De wc is een ruim, apart vertrek op de overloop. De badkamer met hardstenen vloer verrast u met een ligbad, een ruime nis met twee douches, wasmachineaansluiting en wastafelmeubel. Ook de CV-combiketel is hier geïnstalleerd. Een dakraam zorgt voor daglicht.

Buiten
De tuin nodigt uit tot lekker buiten leven. Deze is gezellig aangelegd en geeft een ruimtelijk gevoel door de aangrenzende Koning Lodewijklaan, het voormalige tracé van de spoorlijn en de ventweg op de achtergrond. Deze laan is bijzonder rustig en het groen van de erfafscheiding zorgt voor uw privacy. Er is dus alle gelegenheid om te genieten van de (zwem)vijver met waterval, de buitenkeuken, de moestuin en de pergola. Onder de overkapping kunnen fietsen en tuingereedschap droog staan.

Buurt
Wonen aan de Koning Lodewijklaan is wonen aan een ruimtelijke laan met een dubbele rij lindebomen die veel wordt gebruikt als wandelroute naar paleis Het Loo en haar prachtige paleispark. Speeltoestellen aan de laan vermaken de kleine buurtbewoners. Direct achter het huis ligt de Apeldoornse Indische buurt. De wijk is één van de drie gemeentelijk beschermde stads- en dorpsgezichten en heeft een rijke historie. Dat zie je terug in de architectuur van de woningen die er staan. Wonen in deze unieke wijk is een voorrecht. Het stadscentrum en de bossen zijn bovendien op loopafstand, een basisschool vindt u op fietsafstand en middelbare scholen zijn ook in de buurt. Met de auto bereikt u in een oogwenk de ringweg. Niet voor niets is deze buurt een heel geliefde!

Wetenswaardigheden
• De begane grond is geheel voorzien van betonnen vloeren, vloerverwarming en Belgisch natuursteen.
• Ook de verdiepingsvloeren zijn van beton, voorzien van vloerverwarming en speciaal daarvoor geschikte houten vloer
• De warmte van de leemkachel in de woonkamer wordt slim gebruikt voor de vloerverwarming
• De vloeren en de (binnen)muren zijn geïsoleerd.
• Hier is het comfortabel leven met een laag energieverbruik!

Interesse in dit huis? Schakel direct uw eigen NVM aankoopmakelaar in. Uw NVM aankoopmakelaar komt op voor uw belang en bespaart u tijd, geld en zorgen.